Biel Perelló - FotoBloc de Natura

La Gola, espai beneit ?.

 

El disseny dels diferents itineraris s'ha fet sense comptar amb estudis botànics previs, alguns dels itineraris ocupen antics llocs on hi creixien diverses espècies d'orquídies que mai mes tornaran a crèixer. També, i per a delimitar els itineraris, s'ha introduït terra d'altres llocs la qual cosa origina la presència de llavors que ja estan germinant. Aquestes noves plantes res tenen a veure amb la vegetació original de la zona.

 

Costa entendre tal elevada utilització de punts de llum a determinats itineraris, la contaminació lumínica és incompatible amb la presència de determinades aus a la zona. Els itineraris disposen d'un excès de barres i pilons de fusta que ben segur han encarit en sobremesura el projecte, hauria estat d'agraïr una delimitació dels itineraris mes simple i integrada amb el paisatge del lloc.

 

Els ponts són en sobremesura exagerats, amb unes bases de formigó i pedra, en cap cas es pot considerar que s'integrin de forma harmònica amb el paisatge.

 

La presència d'aus domèstiques a La Gola és ja un fet. Suposen un perill per a les aus salvatges a la vegada que no fan mes que accentuar el caràcter d'artificialització del lloc i embullen als visitants que hi realitzen observacions ornitològiques.

 

S'han disposat diversos posadors (?) en forma de "T" just a la vora dels itineraris... haurem d'esperar algún miracle per a veure alguna au salvatge posada a aquests llocs... o potser hi haurà un conveni amb el "Loro Parque" ?.

 

La toponimia és un valor que complementa a la biodiversitat... és inadmisible la utilització de la nomenclatura que figura als diferents cartells que marquen els accessos a La Gola. Han inventat una nova denominació per a les "zones humides" !. No hauria estat millor emprar únicament el propi topònim de "La Gola" ? (de fet, una gola és una comunicació d'una zona humida interior amb la mar) o com a molt fer servir "Zona Humida de La Gola".

 

 

http://bloc.bielperello.com/

© No està permesa la reproducció de qualsevol imatge d'aquest bloc sense autorització expressa de l'autor.